Drie onbekende wildparken in Afrika

Bijeneter

Het enorme continent Afrika leent zich bij uitstek voor een avontuurlijke roadtrip. Met een eigen safarivoertuig of met een grote truck, compleet met chauffeur, gids en kok. Duizenden kilometers rijden over verharde en onverharde wegen. Je krijgt een gevoel van de omvang van het continent; grote en kleine plaatsen, dorpjes, losse bebouwing, bossen, plantages, steppes, landerijen en woestijnen komen voorbij zonder dat je zelf op de weg hoeft te letten. Je passeert markten, garages waar aan auto’s wordt gewerkt en een keur aan winkels, stalletjes en grote en kleine businesses, mensen in allerlei kledij, vee.

En natuurlijk bezoek je wildparken, naast de mensen en hun bezigheden de belangrijkste bezienswaardigheid van in ieder geval het zuidelijke deel van het continent. Je zet er je tent, gaat op safari door een landschap vol wild en slaapt in de natuur, nadat de kok een maaltijd heeft bereid en je aan een kampvuur met je medereizigers nog een paar biertjes hebt gedronken.

Mijn laatste roadtrip door Afrika ging van Zambia, via Malawi naar Tanzania in ruim drie weken. Onderweg bezocht ik drie grote onbekende wildparken, ieder met een eigen karakter.

Verslag op Reishonger:

3x onbekende wildparken in Afrika